30 May 2011

Berjaya jugak buat pankek

Assalamualaikum...

hai uols..before hari nak pegi jay bee,terbukak pulak video cara-cara nak buat pankek..adeshh...sedap nye pankek..dari arie jumaat sampai la pagi hari ni...malam ni bru dapat makan jugak...haa..ape tu pankek??pankek tu yg roti canai kosong tampal...haa..tau?? haha.. bukan la..pankek tu,pankek la tak ade kaitan dengan roti canai pun..pertalian darah dengan roti canai pun tak ada..huhu...oke oke,sambung balik..pankek tu aku buat SENDIRI(*riak la tu..haha),tak ada beli beli oke....besungguh-sungguh kuar beli bahan-bahan dia..pukul 9 baru kuar beli barang..sebab jumpe resepi pukul 8 lebih..plan sebenar nak beli bahan dea malam ni then buat nye esok..disebabkan nafsu yg melonjak lonjak(*semacam jek ! haha) tu yang buat malam ni jugak..mula-mula buat sesorang pastu my mom datang tolong gaul kan...bahan-bahan dia semua aku sedia kan....jadi der ! cume tak cantik sikit la..first time buat kan..so kena la paham..hehe..http://www.emocutez.com

 oke ni la pankek..tapi ni pankek yg di ambil kat pacik google..pankek aku tade la secantik pankek 
ni..pankek aku biase biase jek...

aku agak mulia gak la malam ni,so aku kongsi la resepi dia..sumpah senang gila buat dia..aku boleh buat,korang mesti boleh buat kan..insyallah esok pagi aku upload gambar pankek yg aku buat ok..

ni resepi dia...


bahan-bahan 
2 1/2 cawan tepung gandum
2 sudu besar baking powder
1/2 sudu kecil garam
2 sudu besar gula
1 biji telur ayam
1 cawan susu segar
1 cawan air sejuk
2 sudu besar butter dicairkan
1 sudu kecil esen vanilla
 cara-cara
1.cairkan butter dan biarkan sejuk..
2. telur dan gula di pukul sehingga kembang..kemudian masukkan susu,air,garam dan butter yang telah dicairkan tadi..
3. masukkan tepung dan baking powder..kacau sehingga tidak berbentil(berbentil tu cm tepung tak dikacau rata.kalau tak paham gak,tanye la mak korang ape tu berbentil)
4.masukkan esen vanilla..
5.panaskan kuali..p/s:masakkan pankek tolong kecik kan api.kalau api besar,jangan tanya aku kenapa pankek korang ereng(hagus,hitam..haha)
6.pankek yg da masak wrna dia cm ada kat gambar atas lorx..huhu

SELAMAT MENCUBA..peace yoo~~http://www.emocutez.com







26 May 2011

Giveaway Gelimat Gegurl Gosh

Assalamualaikum..

hai uols..ok,kite jumpa kembali dalammmmm cerita 'Gosip Mak Nyah oiiii'...
oh,mak suka gosip gosip ni nyah..heyh heyh heyh ! stop  it ok ! ape ! ingat ni blog gosip artis artis ke..tak kuasa mak nyah nak gosip gosip ni..waahaha..oke kite cerita terus menerus oke...'Giveaway Gelimat Gegurl Gosh' ni dea macam contest gak la(*heyh menang dapat hadiah der,,sape tana..wahaha)..

oke,owner blog ni dia nak
1. terpulang kat aku sama ada nak follow blog dea or tak..
2.kalau na join contest ni kena buat entry pasal giveaway gelimat gegurl gosh ni la..pastu kena describe pasal blog dea.
3. tajuk entry msti pasal "Giveaway Gelimat Gegurl Gosh"...
4.dea suruh tag 3 org kawan pastu terpulang kat kawan tu nak join or tak..
5,kena letak gambar dea..
6.lengkapkan slogan..(*wah,da macam nak buat kempen..hehe)

oke,let's begin..

1. DONE ! aku da follow blog dia walaupun dia tak paksa(*sis,follow me back aw..wahaha)

2. oke,aku start dea cite pasal blog dea..Blog dea super cantik...background guna corak harimau gitu..grr,awwww,,menawan gitu..hehe..blog sgt comel se comel dea la jugak..suka blog dea sebab boleh tengok toturial yang dia buat and banyak tips2 yang dea bagi..tips tips yang paling aku suka "tips untuk nampak tinggi"..waaah gitu ye..nak nampak tinggi ke cik eyka,of coz la u..huhu...http://www.cute-smiley.com
sangat best la bace blog dea..aku baru follow blog sehari da bace banyak gak la entry enrty...seronok and tak bosan..that all from me(*oke tak sis..hehe) DONEhttp://www.cute-smiley.com

3.tajuk pun DONE !

4. hummmm,sape eak aku nak tag..oke oke da tau da sape..
ok..ini la 3 org blogger yg aku da tag...

5. now nak kena letak banner dia yg comel loteh ni..
6. sekarang nak kena lengkap an slogan pulek..adeh..bismillah..(mintak mintak la slogan terbaek dri reban la habak hang )...
Merujuk kamus dewan edisi 2018 , aku rasa maksud GELIMAT tu ialah geli yang teramat..atau pun kalau dalam ayat cm ni "Mat,tolong la buang ulat tu,aku geli mat"..haaa.lebih kurang macam tu la maksud gelimat tu..kalau nak lebih mendalam maksud dea,korang boleh search kat pacik google or macik yahoo k..insyallah dapat la maksud lebih mendalam gelimat tu...wahaha..oke,disebabkan kesempitan otak dah tak tau nak bebel apa pasal gelimat ni,apa kata tengok video dea jek la,,
maksud dea terbaek habak hang..HAHAHA..
Geli mat !
geli mat,mat,mat,mat !http://www.cute-smiley.com

HAHAHAHAhttp://www.cute-smiley.com


ok,finish..hope you enjoy...(*pilih la aku..jadi pemenang mu..haha..joke jekk)

Salam...












saje,hobi...

Assalamualaikum..

hai...oke,kali ni pun tana banyak cakap sebab tak tau nak cakap ape..kite tengok tengok gambar jek la nak?? hehe

click untuk tengok lebih jelas lagi..
waaaa..
da diam jangan cakap pape! like jek entry ni...hahaha
saje jek la.for fun..nothing pun... http://www.cute-smiley.com

ok,habis suda..

Salam...


formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/cikeyka

24 May 2011

Fight Back to School 2

Assalamualaikum..

hai uols..ok ok,kite kena cepat sebab aku ada hal mustahak..haha..ok,pukul 3 pagi tadi aku start tengok cite ni and habis pukul 7..lame kan aku tengok cite ni...banyak sangat break,sebab tu lame jadi jek,kalau tak,pukul 6 tdi dah habis..cite ni mesti ramai dah tengokkan..sumpah kelakar kan cite ni..pagi pagi buta,aku memekak sesorang kat bilik,gelak sakan..stephen chow kot yang berlakon..mau tak kelakar..ok,disebabkan aku agak baik la gak pagi ni,so aku tolong korang kongsi kan cerita ni dri first episod sampai la habis ok...

ok,let's begin.....













part ke 6 ni,gelak sakan aku,,tapi dri part 1 da kelakar da...hehe









oke finish..amacam,,ada yang bertentangan pendapat aku ke..aku rase cite ni kelakar..tak tau la kalau korang...to fara waheeda othaman kite tukar mood la der,asyik cite tacing tacing jek..kite tukar mood gelak sakan nak?? tengok tau cite ni...kalau dah tengok pun,tgk lagi oke..haha..

oke,that's all..
Salam.,..







Entry For me

Assalamualaikum...

hai kamu kamu...oke,kite straight to the point jek ea..

thank you so much to my dear coz buat entry tok aku..terima kasih bebanyak..syg kau lebih lahttp://www.cute-smiley.com muah muah...mekasih kat kekawan aku yang selalu ade di samping aku..mekasih..love uols...http://www.cute-smiley.com



mekasih sangat sayang :D

Demam Bollywood ke??

Assalamualaikum...

hai uols...bukan demam boly pun..tapi sejak sejak cuti sem,dok ngadap lappy sampai muntah...tu yang layan cite hindustan...mula mula mase dekat poli,download-download,dgr dgr lagu jek,pastu melarat ke download cerita pulak.alaaa,saja for fun..bukan selalu mengalir ngalir kan air mata ni kan..lagi kalau layan cite hindustan memalam pukul 12 ke atas,konfem weyh menagis bagai nak rak cam kau sorang ade kat rumah tu kan..mana tak nya,semua orang da tidur,tu la peluang nak teresak esak...kang tengok hindustan teresak esak depan adik kau kang mau kena nganjing..so better tengok memalam..baru feel tu sampai lebih derr..hehe..http://www.cute-smiley.com



ok,first cerita hindustan yang aku start tengok balik ialah kahbi khushi kabhie gham...
" It's all about loving your family "
hati sapa yang langsung tak akan tersentuh bila ada story about family yang sungguh menyedihkan..??tell me,sape orang tu..sebab aku nak tanya dia,dia ni hati apa..sebab.cerita ni memang sumpah sedih..air mata tu tak kan terputus putus mengalir la..aku tengok dengan kawan aku pun da sedu sedan..hehe..

second story is MANN
perghh! cerita ni lagi tayah cakap,sumpah teresak esak aku tengok...waaa,,sedih gile tau cite ni..korang da tgk???tipu la kalau cakap belum kan...mase cite ni tengah up,korang tengok la an,pastu da sayonara la..apa kata korang tengok balik..aku yang tengok balik semua cite hndstn ni pun boleh nages ni kan korang yang hati sungguh sungguh lembut tu..hehehe..super dumper sedih cite ni..nages ta habis..oke,cerita ni aku tak download sebab tak tau nak download kat mane,cari sikit punya payah,so aku tengok kat youtube.com jek...korang nak tengok just search Mann (1996) 1 part..insyallah ada..pandai2 la yek...ke nak aku bagi hint satu cite dea kat sini??ala ala ala.nak la tu..haha..oke oke..nasib baek aku tgh baik hati oke,hehe..nah




tengok oke...


oke,dah.,,that's all for today...daaa

Salam...







17 May 2011

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/cikeyka

YM 11

Assalamualaikum..

Hai uols..sihar??? dah makan??kenyang tak??bagus la kalau kenyang...jangan lupa syukur pada rezeki ALLAH lepas maka,,hehe..

oke2..let's start now,nak tanya ni,korang dah update ym korang tak??update ke ym 11??kalau dah bagus la..sape yang belum,sila la update..tak dinafikan ada somethung new sikit la..just korang boleh tengok fesbuk sape yang onlina and boleh chat just guna ym sahaja...



click untuk besarkan gambar k..

aku ada chat dgn 3 org kawan kecomelan ku ni..
kalau korang ade perasan,2 kawan aku gambar dia ada tanda F..means tu chat from fesbuk..tak nampak lagi ea??

kalau aku tunjuk gambar macam ni,faham tak??hope faham la yek...apa kata,nak lagi faham korang update sendiri ym korang k..

toceh kat blog en.luqman sebab aku tau pun kat blog dea la..wee ~ ~
oke..daaa~~

~E N D ~





16 May 2011

BBQ lagi

Assalamualaikum..

HAi uols...aku bru habis(msti la bru hbs,tak kan tgh tlg update blog pulak kan..haha)  tolong my mom perap aym untuk bbq esok...Esok nak pergi rumah kat kluang tu lagi sebab nak cat bilik pulak..minggu sebelum ni,aku yang request nak buat bbq..tapi kali ni my brother pulak yang request nak buat bbq esok..so my mum pun on jek..so tadi malam lepas maghrib,da solat semua kiteorang keluar pergi beli daging and ayam..macam yang sebelum ni,ayam lebih banyak dari daging tapi kali ni daging lebih banyak dari ayam..ayam pun yang bahagian kepak jek..sebab senang masak..hehe...



 Sila pandang dengan penuh perasaan oke..oke2..dah2..cukup cukup..hehe..ni la keje yang aku kena buat...sedap wok ! !


 dua dua gambar ni ada perhiasan semata-mata..untuk lawa jekk..haha..lawa ke??huhu...humm..dua gambar ni,di ambil sebelum pergi beli barang barang tu semua...

oke..da pukul 12 lebih..kena tidur awl hari ni sebab my mom cakap nak gerak awl.oke,,papai uols...

~E N D ~

Salam...







15 May 2011

Happy Teacher's Day

Assalamualaikum,..

Hai uols...Hari ni Hari Guru..korang da ready hadiah untuk guru-guru korang tak??dah??bagus nya..jangan lupa bagi esok tau..jangan bawak jek pergi sekolah tapi lupa nak bagi..haa..lagi satu jangan lupe wish sekali..jangan setakat bagi sahaja..say Happy Teacher's Day sekali tau..

Kepada sesiapa yang parents dia jadi guur,wish la dia..salam tangan diaorang and say Happy Teacher's Day...

Special for my Lovely Dad

Happy Teacher's Day,dad
Semoga menjadi guru yg disayangi pelajar..HEHE
di sekolah ayah la guru kepada pelajar
di rumah juga ayah la guru terHEBAT kami..
love u so much...

Selamat Hari Guru juga ditujukan kepada

Cikgu Rosini (Zeyqa's mom)
Cikgu Hamizah (Mak ngah)
Cikgu Samsudin (Pak Ngah)
Cikgu Asiah ( Nysa's mom)
Cikgu Aslindawati (Huda's mom)

 Happy Teacher's Day..
video

Video ni di buat mlm tadi gak..so,korg pegi pause lagu kat blog aku ni then play dis video k..
all effect,all picture di pilih secara random..jek..gambar cikgu yang tiada harap maaf...
~E N D~



Saat yang dinantikan

Assalamualaikum..

Hai uols...lagi setengah jam merupakan satu saat yang dinanti nanti kan oleh semua pelajar Politeknik Port Dickson..kerana masa itu la baru kita tahu pointer seseorang tu..actually sebelum tiba date ni pun diaorg da tau result cuma result tu belum rasmi lagi..anything can happen kat result tu..so kira 50:50 la kalau nak percaya..50 boleh caye,dah 50 lagi tak boleh caye..so still in mood suam suam kuku dengan result..lepas mase lagi bape minit ni la baru mood boleh normal kalau da tau result...

tengok anak panah tu..still black..means tak boleh nak click lagi la tu..heyh...cepat la..nak jadi orang first ni..HAHA...lincah kadokkk..HEHE...

Aku pun dah tau result yang tak rasmi aku tu..so hope sangat la dapat bukak sebab result sem lepas nak tengok mak ai..gile susah kau tau ta..pening pale..last last budak kelas yang tolong tengok and print kan..kalau tak,beratur pulak la aku kat unit peperiksaan tu...huhu..

my wish..hope tak ada yang carry and pointer oke2 la.. http://www.emocutez.com




kalau binatang ada fesbuk

Assalamualaikum...

hai uols...kali ni nak entry pasal binatang pulak...entry ni di share dari note yang direka oleh En.Mal Da..heyh..macam mana lah boleh dia terfikir nak buat note cam ni kan...super hebat la kau mal..thumbs up thumbs up..story ini sudah di minta kebenaran untun di share ok...so tidak ada peniruan tanpa keberanan oke..http://www.emocutez.com

sebelum bace tu,moh kita add fesbuk Mal Da ni dulu k...http://www.emocutez.com

oke,now da boleh baca..

Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yang macam kowang selalu post tu......

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ malam nih..

Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi... kenyang burp, Alhamdulillah. ...

Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!

Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh! ...

Cicak : isteriku tersepit pintu

Kucing Betina: "Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa."

Ayam : Kawan2...kalu esok guwe tak update...bererti guwe udah di goreng....I luv u all... jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa...

Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam daaaa. Gua positif HIV AIDS... uwaaaaaaa

Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap ... baru beli videocam baru ...

Kucing: Baru je add awek sebelah umah... keturunan PARSI beb!!!

Tikus: Operasi malam ni... selongkar kitchen kabinet... sape nak ikot?

katak : malam ni nak wat konsert la..da lama x ujan ni..hangat oii..

ular : rasa macam nak makan lauk telo la malam ni..mana nak cari ek..

Anjing: Aku tension bila ada mat rempit berkumpul tepi rumah aku tiap malam. Nak tido pun x senang hanjeng punya org.

Kuda: Patah kaki; Rider aku bangang salah timing bila nak lompat pagar, sekarang rehat kat kandang.

Kura-kura: Aku sakit hati bila bini aku berjalan. Lembab macam siput babi

Siput babi: Aku sakit hati bila bini aku bergerak. Lembab macam kura2

Gagak: Tadi jumpa ayam KFC. Jangan jeles

Burung Kakak Tua: Penat betul nak ubah stigma masyarakat. Walaupun aku Burung Kakak Tua, tapi aku burung Jantan!!!

Babi hutan: susah betul nak cari makanan halal sekarang ni.

Kera: semalam GF aku bagi bunga. Sedap jugak kunyah

Tikus: Aku makan mee goreng mamak kat Al Naz maju@precint 9. Meh la join sekali.

Lalat: Asyik hurung bangkai je Alhamdulillah hari ni jumpa nasi bungkus.

Sotong; Aku bengang bila tapak sulaiman ejek aku si lembut

kucing : update petang karang tepat jam 5.00pm slow ngendap ala2 pink panther nyurik ikan bawal kepunyaan kak lela majnun. ..

lipas : merasmikan pengunaan kepak baru sekali bila dikembangkn. ...gerun tengok mmber aku kene tarik dengan jeli2 panjang kepunyaan cik cicak..eee seram nyeee....

itik serati : hahahhaa lawak2 ayam serama tu ade hati jalan tersengguk2. ...nak tiru aku le tu.. lol....

Ikan laga: Boring sey, duduk sorang2 dalam tanki ni.

Ikan parang; Kurang asam punya manusia, letak gambar aku kat depan bekas keropok

Ikan Jerung: Kenapa x de sorang pun nak add/approve aku. :-(

Ikan Sepat: Terkenang jiran sebelah yang dah dijadikan ikan pekasam. Al Fatihah

Ikan Bilis: Wah ramainya kawan kita. Tahniah remy, ko kawan aku yang ke 5000.

Ikan Arowana: Cantik tak sisik I? Cantik kan ?

Ikan Mas Koki: macam mana nak kurus nie?


oke dah habis bace?? nanti say thank to Mal Da k...

14 May 2011

Bercakap Dengan Artis

Assalamualikum...

Hai uols..hari ni tak tau nak update ape sebenarnya,tibe tiba teringat kejadian semalam..ape kejadian semalam tu??alah...biase2 jek..just akhir nye dapat gak berbual lame sikit dengan dia..kalau tak,sumpah payah nak cakap dengan dia dan aku la selalu kecewa di hujung talian(waaa..gedik gitu..hehe)..sebab tu tajuk entry aku kali ni ' berckp dgn artis'..nak call dia plus nak cakap lamelame sumpah payah,macam artis yang tengah hangat dipasaran..kira macam hot stuff tengah up la..wahaha..seronok lah jugak dapat berbual dengan dia lelama.dapat gelakgelak dengan dia..dapat dengar dia ngajing ngajing cara aku kalau tengah geram(gila jadi tau dia ejek sore aku tu..sabo jek la)..dia memang suka mengejek aku ok,,fullstop..HAHA..

actually rindu tahap gunung kinabalu,tu  nak sangat call then berbual bual dengan dia..semalam terfikir nak call dia,teringat yang dia may be da free sikit..call punya call,tanya punya tanya bukan free sikit tapi free banyak,tanya tengah buat pe,dia cakap tengah tengok movie..see artis dah free dah sekarang..so aku dah boleh lah gangu dia dan lepaskan rindu dekat dia yang sampai tahap gunung kinabalu tuuu..malang nye tak ade la lame sangat pun ckp..dalam 165 saat kot..kirakira habis kdt rm1.65 laa(*abg cpt ganti balik..HAHA) sebab aku dah mengantok lorx..so da habis cakap,dah see good bye,da say take care n dah say assalamualaikum..terus lah end call..tak ada nye tergedik gedik abg la letak dulu,eh eh eka la letak dulu..tak ada makna nya nak buat gitu nyah oii...HAHA...pape pun thank you so much to my lovely brother Ezzy Gonzalez/abg pzi(*yg first tu fesbuk dea,yang secong tu blog dea :D ) sebab layan kerenah eka malam tadi..



SEE...artis tengah sibuk buat recording...patot la tak ada mase dengan aku dah..ngajok ngajok ngajok..
oh gosh,please la eka jangan gedik..HAHA..

Miss & love u,bro http://www.emocutez.com

11 May 2011

Enty tok Cik Zeyqa dan adq2 ku

Assalamualikum..

hai uols..how are u???sihatsihat saje ea..bagus..hari ni nak taipo entry tok my sayangsayang...

first untuk cik zeyqa sayang

.actually nak tulis entry dari ari ahad hari sebab cik zeyqa ni start exam hari ahad(*pelikkan exam arie ahad..boo..haha) tpi asyik lupe jek..bangunbangun tidur jek lost memory,bangunbangun tidur jek lost memory sebab tu tak ter update update entry ni sampai la ke hari ni..walaupun lambat aku still buat entry ni jugak tau tau tau(*appreciate cepat..HEHE)...pape pun..good luck exam k..do your best...makan ubat jangan lupe..jaga kesihatan..minum air masak banyakbanyak..jaga diri awak oke sayang..SOLAT JANGAN TINGGAL..

 second entry untuk adik adik aku pulak..atiqah dan nysa



sory late wish kalian kalian jugak..sorry bangat..good luck exam..buat yang terbaik..tak dapat jawapan tutup mata dan bayangkan muka akak k sayang ku..HAHAHA(yeah!yeah!yeah! sambil buat style cheerleading yang  terlompat lompat tu...)insyallah dapat la jawapan..waa gitu yek..buat terhabis baik..fikir betul betul jawapan..da siap semak habis habisan..jangan ade tinggal tinggal..tak baik untuk paru paru kecil..amboi gitu..pape pun..good luck k...SOLAT JANGAN TINGGAL..

 
GOOD LUCK KORANG...


muah muah muah..sayang korang

oke oke..dah habis,,cukup sampai di sini sahaja

~END~





08 May 2011

Selamat Hari Ibu

Assalamualaikum...

hellohello kepada semua ibu ibu di luar sana dan anda anda semua(cehwah~~).
Happy Mother's Day..
Selamat Hari Ibu
母のDya (in japan.aku sndri ta tau na sebut cm ne.hehe)
Bonne fête des mères ( in french)

banyak la lagi..tak larat nak translate kan banyakbanyak..hehe..
pape pun..

Special wish for my mum,
Happy Mother's Day..
may ALLAH bless u mom,
i love u forever and ever
muah muah muah...
only u my mom..
and
no one can replace u..
sayang mak sesangat sangat nya..
hug~~~~

Selamat Hari Ibu jugak ditujukan kepada

anty rosini (zeyqa's mom)
anty salbiyana (tasha's mom)
anty rohayu (nasuha's mom)
anty mariana (fara's mom)
anty asiah (nysa's mom)
anty aslindawati (huda's mom)
*ade bape org ag..sape yang tak ada jangan kecik hati oke...
:D

HAPPY MOTHER'S DAY







 
Cerita Cik Eyka Blogger Template by Ipietoon Blogger Template