11 December 2010

Maxi

Assalamualaikum..
ohmygoat ohmygoat ohmygoat
i really like maxi dress rite now !
urghh! really like!sumpah ! sangat suka dan ingin memiliki nya punn !
aku na dress tu but money tak mari lagi la.money oh money cpt la anda mari ke mari,sbb saya nak beli maxi dress.
hahaha.
hari tuh jln dgn kwn2 aku dkt PD walk,sekali nampak la sehelai maxi ni,peh! cantik wa ckp sama lu...fuh!rm39 jewk,tpi fikirkan duit nak guna lagi,tu yg ta beli.tapi sumpah cantik maxi tu.kenapa la time wa tgh save bajet,ade jewk maxi yg baru kuar.cantik pulak tu.tak terbakar ke aku yg tgk ni.
hummm,,sape rase dia murah hati nak belanja i??ade sesapa tak??haha,perah santan sungguh diriku ni,mne la ade org semurah hati cm tu jewk...haha...

maxi yg dipakai oleh Hana Tajima.dia sangat cantik.sumpah.tak tipu.dia cantik la weyh,pape yg dia pkai,dia tetap cantik. thumbs up for u,Hana Tajima..really like your style !



ni lah contoh-contoh maxi yg lawa ! urgh ! sangat lawa..sape mau belanja ?? haha

 yg ni lagi menawan ! sesuai untuk wanita yg bertudung oke :)


haaa.sape dia??aku pun tak knl sgt.just kenal gitu-gitu jewk,aku knl dea but dea tak knl aku.hehe
aku suke tgk dea pakai maxi.lawa ! serius sis,u lawa pkai maxi. thumbs up ! thumbs up !

29 November 2010

Give Up !

Salam....
hummm, aku rasa da cukup give up da sekarang ni . . aku pun tak tau kenapa . pape pun entry ni aku just nak ckp

'Aku tggu jewk la kau dan kau ckp nak jumpa aku . kalau aku dpt text kau ckp nak jmpe aku . aku akan cube untuk trn sane or cube untuk balik .'

mungkin silap aku jugak kot . tape la . pape pun . aku memang ta salahkan korang . aku jek yg tergedik gedik na jumpa . sedangkan korang sibuk . aku mintak maaf sangat-sangat . 

untuk tdk menganggu korang , aku tunggu jek la text text yg cm aku bagi tau . tape la , kali ni biar aku yg susah pk cm ne nak balik or cm ne na turun sane .
sory sangat2 gangu life korang .

aku just nak korang tau , aku rindu sangat kt korang berdua n aku sayang sangat kt korang




salam . . .

25 November 2010

Hijab

Salam . .
Yeahhh . today i learn something . . ape dea ?? today i learn how to wear hijap . . hijap tu ape ?? humm , macam mana eak na terangkan . . haaa . tgk la gmbr kt bwh ni sendiri . .

haa . that girl wearing hijap la tu . chantek kan :)
muka bujur lawa la . muke bulat ?? adeshh . payah nak ckp . hehe

jum tgk version aku pulak . hehe

 oke,,ni first picta aku bljr pkai hijap . oke ke ?? hehe

 second . . first n second picta belajar kt satu blog ni . 
nah ! ni url blog dea . blog aku taley buat click2 name tuh . tak tau knp . jgn tanya pls . nanti buat aku tacing ! hahaha . poyo !
 third 
 fourth
fifth (ni hijap jugak ke ?? rse mcm bukan . hehe . eh ! enth le . hehe )

oke . picture ke-3 smpai ke-5 bljr kt youtube . .
tgk tutorial babe. haha . hah ! ape . ingat photoshop jek ke ada tutorial , wearing hijap or wearing ppe jek la ade tutorial jgk kot . huhuhu . .

rse nye cukup la ni an . sape-sape na cube pegi la utube ea . just type 'how to wearing hijap'
Selamat Mencuba :)

Salam....

24 November 2010

KAWAII GADGET'S CONTEST

Salam . .
Buat kali pertamanya pintu hati ni terbuka nak join contest.hehe..contest ape?? Kawaii Gadget's Contest lorx...,




http://www.kawaiigadget.com/2009/11/kawaii-gadgets-contest.html
Kawaii Gadget's Contest








mne tau contest ni??haaa,,mai cek na habak
referral=Mommy pink

nak tag kat sapa??haa,cek bru na habak ni
(kesilapan teknikal..harap maaf)
memadaikan mommy pinky??hehe
oke,jom start..
lagu yg aku pilih dan akan aku story kejap jek lagi ialah lagu Adira-Ku ada Kamu..
kenapa pilih lagu ni??sebab nye..eh,kejap kejap ltk lagu dulu k :)
haa..ni la lagu tu..
oke,jom continue..
sebab aku pilih lagu ni sebab lirik dia menarik,sangat menarik perhatian aku.lagu ni kalau difahamkan betul betul bkn sahaja boleh ditujukan kat pkwe2 korang,lagu ni boleh ditujukan kpd parents masing masing..knp aku ckp cm tu??oke,aku terangkan k..
Lirik rangkap pertama :
Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,
 kalau korang dalam keadaan buntuh ,parents yang hadir memberi sinar dan dengan penuh kesabaran mereka cuba memujuk korang..
lirik kedua:
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh. 
jika korang telah kalah,bankrupt or korang give up,ibu bapa la yang dtg membantu dan selalu berada disamping korang
lirik ketiga:
Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

jike berlaku sesuatu dibumi Allah ini , insyallah kita akan hadapi dgn tabah kerana kite bersama org yg kita syg(parent kite)
lirik ke4:
Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...
dikala kite dlm kebinggungan,mereka la yg akan membantu memberikan jwpan yg kamu inginkan dan juga cube melengkapkan ape yg kurang 
lirik ke7:
Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,


kita tak mampu nak hidup berseorangan tanpa sebarang dorongan,maka ibu bapa la org yg mampu mmberi dorongan kpd kite..... 
how sweet mksd sebalik lirik ni kalau kite tujukan kt mak ayh kite.


ku ada kamu,
ku ada mak
ku ada ayah,
ku ada kenangan2 bersama mereka,
kenangan gelak tawa bersama sama mereka,
mak dan ayah la selalu ade bersama aku walau ape jua keadaan

eka sayang mak dan ayah. .
to my parents: this song special for you :)

Mereka la buah hati saya dunia akhirat :)




(to mommy pink n her hubby : oke ta entry cm ni ??)
salam...

23 November 2010

Saya Budak Baru Belajar

Buah cempedak diluar pagar ,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar , 
Kalau salah tolong tunjukan .

Waaaaa . starting nan pantun . da mcm karangan da . mentang mentang musim bdk SPm exm an . hehe
btw, To all Form5 student , gud luck for your SPM k :)

oke . da habis . jum start cerita .
aku bru jewk start balik bljr edit picta gne photoshop . before this ade gak bljr tpi da stop sbb menyirap . sbb ape menyirap ?? sbb ssh .. sbb ape ssh ?? sbb tade ckg yg ajar . terpksa bljr sediri use youtube . . 
tengs En. utube . love u la ! hehe

bru edit ckit . . one photo one day . kdg2 uh lbh , satu gmbr smpai due tiga hari . 

humm , ni la hasil nye :)



First picture . satu hari siap :)
Talent : Fara Waheeda Othaman


Fourth picture . Alhamdulilah , picture ni pun satu hari sahaja siap
Talent : Natasha Amira Salleh

ni saje la picture2 yg aku berjaya siapkan dan tunjukan kat korg semua

Done ~~~~


Salam.....



18 November 2010

Kami Bersama

17/10/201
Ni date Hari Raya Aidil Adha
owh,owh,owh . lupe
slmt hari rye aidil adha . . 
haa . date ni org sibuk-sibuk sembelih lembu n laah daging lempu .
aku na kwn-kwn pkul 1 lbh da kuar umh na pi jejaln . waaa jejalan . i like . huhuhu . 
destinasi kami kali ni ialah Melaka
but !
bkn pi shopping mall aw , kiteorg pi pantai !
waaa . pantai gitu . skrg lyn-lyn pantai jewk . hahah
terbaek la pantai ni .
huhuhu . .
oke , aku ta tau na cite ape . meh la tgk picta jewk ea . huhu 
pape pun mmg fun gila kuar nan my BFF
utk pengetahuan korg kiteorg jln pkai baju kurung tau .
nice rite ?? :)
picta-picta ni otw na pi mlke . bru otw oke , blm smpai ag :)


oke , ni bru sampai kt pantai . Pantai Klebang,Melaka

ni la model pantai klebang . haha . joyo uh sibuk na amek gmbr as a bukti . tok tunjuk kt mk dea .
hihi . joyo joyo . .

lawa an . cm artis ., hahaha

haaa . ni terejal pnye kes . da pkai buju kurung terlompat2 plak ,. haha .


kesengalan ku terserlah bila gmbr ni diambil . haha . mse ni tgh jerit kt joyo .
kuang ajarrrrrrrrrr . haha


oke , time sopan saya pun .
sayang korg sgt3 :)

kepoyoan ku terserlah merlah . haha
(ade ke ayt terserlah merlah uh . hihi )

Love my friends !


cik artis makeup . hahaha

ni mcd ! yes ! ni mcd ! tpi bkn mcd kt mlke . mcd kt muar jewk . haha . pi mlke tpi mkn kt muar . thts great rite :)

bergurau senda dgn joyo . zeyqa ckp ni mcm iklan . suke ! suke ! suke !

oke . enough ea . ta larat ag da . byk gile snap picta . ta an na msk semua an . pnjg kng blog saya . hihi  . so , hope suke dgn entry saya kali ni . . 

Salam . 


14 November 2010

Funny

Gelak bagai na pecah perut tgj vid ni !
hahaha
sgt best !
sgt kelakar !
tgk la yup 
 ^.^





vid ni jmpe kt FB Faizullah Ermi


Tak Ade Malu ke ?

Sumpah bengang gile aku tgk satu vidoe ni !
kalau aku dpt tnye bdk pmpn an laki uh , aku na tnye 'korg ta reti malu ke ??? bangga sgt dpt buat cm uh kt TEPI JALAN '
nmpk ta word yg aku besar2 an uh ?? nmpk an
menampakan couple tade class !
buat benda ta elok tepi jln
show off dpn org rmai
heyh ! 
oke , aku tade la baek sgt tpi at least jgn la pujuk cara cm uh . 
ada cari laen .
mgkin ade laki yg lbh baek dri uh
eventhough korg pernah terlanjur .
change ar babe .
mne tau dpt jodoh laki yg lbh baek ke an
urggh ! buat malu melayu jewk ! ! 

urghh !


*sory ta dpt na ltk vid dea . tkot2 blog aku diburukan2 an . haha .

13 November 2010

Kena Denda

Benda ni da lama tpi baru hari ni rse na story kt sini . huhu . humm pasal ape ?? pasal aku n kwn2 kne denda mse kelas wiring . 
mse tuh kls buat kt luar sbb na bljr pembumian . 
(meh terang an ckit,ni group work . satu group ade 5 org . setiap group kne amek kt satu bangunan n n group aku dpt tempat redup . ehem2 . tengs En.Zaiful)
siut aw ! kne denda ! urghh ! sweet memory ! wink wink* 
hahaha . .
mesti pelik rite npe sweet ??
sweet sbb mse uh tade la kne denda teruk sgt . n kelakar pe mse uh .
sampai 2 kali kne denda .
heyh ... nasib,nasib
first,aku nan leyha
lps ukur gne pita ukur , aku lps an jewk la . yg pegang dpn uh leyha . then , aku lps . leyha pun lps , ape lgi tercampak la benda alah uh . 
En.Zaiful plak nmpk , ape lagi kne la ketuk tempi la kiteorg kt tepi bangunan uh 
tpi leyha terlps sbb kaki dea saket . malu seyh aku . nsb baek tade org lalu mse uh . adesss -.-'
*urggh ! grm nan leyha sbb terlps . hihi

oke ! second !
mase nak bace ukuran . tgk2 kt box yg tok bce ukuran uh ta grk2 meter . 
puas la naek an uh la ni la .tgk wayar yg kite org da ukur la n mcm,mcm lgi la .
last,last tau ape mslh nye ?
ade satu wayar ta smbg kat satu tempat ..
humm , , , ape lagi , En.Zaiful geleng kepala .
trs dea ckp 'korg pegi ketuk ketampi'
buat kali kedua nya leyha terlepas
*urggh ! grm sama leyha . hahaha
malu seyh . sbb kali kedua ni ade bpe senior yg lalu tgk2 kiteorg .
hahaha
malu den -.-'

En Zaiful ni dea jz pembantu lect , tpi dea baek gile , suka sgt mntk tlg dea . ^.^
 dea selalu ckp cm ni 
' DSK heels, ELEKTRIK test pen'

so pelajar2 DTK selalu la bersama dgn test pen anda k 

^.^

Lupe na bgi tau .
picta ni En.Zaiful yg amek an . . baek kan dea . ^.^

06 November 2010

Kucing yang berhenti berharap

Sangat kelakar comel ni 
tgk sndri la bru tau ape yg kelakar nye 
weeee~!






Diambil di FB Kucing Malaysia
tengs :)

29 October 2010

BUKTI

Ni bukti yg dea akan share duet dea bile dea ka married nan someone ni
ahaha
CAMPAK kt situ bermksd dea akan bagi kiteorg
jgn slh faham dgn dea
kiteorg mmg suke gne bhse yg kasar2 ni .
hahaha . .

(p/s tok DEA : aku simpn gmbr ni ! kau ta bgi siap kau . hahaha )

28 October 2010

WANNABE !


Yo, I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I wanna ha, I wanna ha, I wanna ha, I wanna ha, I wanna really 
really really wanna zigazag . 

If you want my future forget my past, 
If you wanna get with me better make it fast, 
Now don't go wasting my precious time, 
Get your act together we can be just fine. 

I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I wanna, I wanna, I wanna, I wanna, I wanna really 
really really wanna zigazig ah.

If you wanna be my lover, you gotta get with my friends, (gotta get with my friends!)
Make it last forever friendship never ends,
If you wanna be my lover, you have got to give,
Taking is too easy, but that's the way it is. 

What do you think about that, now you know how I feel
Say you could handle my love, are you for real
I won't be hasted, give you a try
If you really bug me, then I say goodbye

Yo I'll tell you what I want, what I really really want,
So tell me what you want, what you really really want,
I wanna, I wanna, I wanna I wanna, I wanna really
really really wanna zigazag.

If you wanna be my lover, you gotta get with my friends,(gotta get with my friends!)
Make it last forever friendship never ends,
If you wanna be my lover, you have got to give, (You've got to give)
Taking is too easy, but that's the way it is. 



If you wanna be my lover, you gotta get with my friends,(gotta get with my friends)
Make it last forever friendship never ends,
If you wanna be my lover, you have got to give,(You've got to give)
Taking is too easy, but that's the way it is. 

If you wanna be my lover, you gotta, you gotta, you
gotta,
you gotta, you gotta 
Slam your body down and wind it all around?
Slam your body down and wind it all around.(ha ha ha ha)
Slam your body down and wind it all around.
Slam your body down and zigazig 

If you wanna be my lover!
 
Cerita Cik Eyka Blogger Template by Ipietoon Blogger Template